Laki aku bos, aku jd orng suruhan lps dia buat keputusan utk yg amat mengecewakan aku

Salam semua pembaca, zaman sekarang nie ade lagi ker pempuan yang sngup hidup susah dengan sorang lelaki asing dari dia tak ade ape2 hingga berjaye. kawan2 tengok kami pasangan sempurna sama cntik sama padan.. aku ade dengan die dari dia tiada apa2 langsung masa berkawan pun die bukan orang senang..

Aku terime suami aku tanpe rasa malu walaupun die awal2 kawin tak bekeje dan hidup menumpang rumah parents die.. memang die belajar tinggi tapi tak ade rezeki bagi dapat keje yang stabil dan boleh buat ibu bapa die bangge.. aku sabar sebab aku pikir rezeki akan datang dan tibe pada waktu yang tepat.. kirenye nafkah perbelanjaan aku tak pernah sempurna sepanjang tempoh kami berkahwin nie.

Hampir 6 tahun perkahwinan kami dan ade 3 orang anak.. die memang tak mampu bagi dan aku sabar dan redho.. asal die setia dan sama2 ade dengan aku .. aku pelik dengan suami aku nie die cukup takut bagi bagi duit kat aku.. katanye kalau aku ade duit aku akan tnggalkan die dan aku akan jadi besar kepala..

Aku nie bagi makan pun ikat perut sebab aku berniaga tolong dia hari2 bagi duit belanje dekat die family die cume nampak aku habiskn duit suami sedangkan entah ape yang suami aku pernah bagi sepanjang kami berkawin.. makan pun berkire. pernah aku keluar dengan suami dan abang sedare die, aku kena marah depan2 budak tu sebab bagi oder makan.

Suami aku marah aku takut aku oder makan last sekali baru die akan tanya aku.. aku malu sangat sebab budak2 tu dah faham aku kena marah dan aku rase sedih.. aku nie isteri kot yang lahiirkn zuriat die berkorban segalenye tapi sampai bagi makan pun suami marah.. keluar dengan family die aku tak di benarkn oder makan oleh suami,

Suami memang berkire la bab makan dengan ku.. tapi bila keluar makan dengan die saja aku yang kena bayar dan die paksa aku beli untuk mak bapak die sekali gerammnya aku. family suami tak pernah nampak yang abang diorang yang sebenar nya tak mampu tapi selalu bagi salahkn aku..

Suami panas baran.. selalu pukl aku.. family die suke jadi batu api lagakan kami.. suami tahu aku tak salah tapi die taat sangat pada adik beradik die dan mak bapak die.. sedangkan dorang tak pernqh membantu pun cume pandai mengatur hidup aku dan suami.. suami pulak terlbih taat pada fwmily die..

Suami sanggup maki aku dan jadikan aku sebagai orang luar dalam famly dorang.. paling sedih suami tak bagi pindah keluar walupun dah mampu.. die bagi aku jadi hamba pada ahli famly dia.

suami aku tak penah jadi pelindung aku.. hero aku … wish birthday aku dibuat lupa.. anniversay tak ingat.. hari raya aku ucap kat die aku minta maaf atas sgale dose selama jadi isteri die, die cume kate die halalkan apa yang die dah bagi selama nie..

Masalahnye ape die pernqh bagi makan pun berkire.. yang die maki aku pkul aku tak ada pulak die mnta maaf.. egonya die.. mak bapak dan famly die pun malu dengan die.. sebab die keja biase jer… tapi bertahun2 aku sabar akhirnye rezeki die sqmpai.. die dinaikkan pangkat jadi bos dan isteri mane tak gembire..

Aku dah membayangkn hidup yang lebih stabil bahagia dengan suami dan anak2 di rumah kami sendiri dengan harapan suami akan cari rumqh asing untuk kami.. tapi kgembiraan aku direntap sekelip mata .. suami terus buang aku sekelip mata masa die dah senang.. dan die pilih untuk bahagia dengan family die… apa salah aku? aku setia.. aku korban segalanye.

Tapi aku redha. aku akan bangkit. aku ada anak2 yang akan jadi penguat aku. aku masih muda. Pada suami ku.. Kau boleh jumpa beribu2 gadis yang lebih cantik dari aku.. tapi untuk kau jumpa lagi perempuan seperti isterimu tak akan pernah ada lagi. kepada keluarga mertua terima kasih atas segalanye.